Mi a legjobb módja a zöld tea elfogyasztásának?


Hozzáadva: 2020. Július 15. Megtekintve: 736

Hogy élvezd a zöld tea előnyeit, íme, hogyan tudod elkészíteni a tökéletes csésze zöld teát:


Az ideális hőmérséklet a zöld tea elkészítéséhez 70-82 ºC. A leggyakoribb hiba, amit sokan elkövetünk a zöld tea elkészítésekor, hogy leöntjük forró vízzel. Ez nem csak keserű ízű teát eredményez, de a jótékony hatású bioaktív anyagokat, például a katekineket is elpusztíthatja.


A zöld tea áztatási ideje a használt tea fajtájától és minőségétől függ. Általánosságban érdemes három percig áztatni, majd megkóstolni, és tovább áztatni ha szükséges. Az elfogyasztás után a zöld tea leveleket újra lehet használni teakészítéshez, általában 2-3 alkalommal.


A japánok szerint a jó víz jó rizst eredményez, és ugyanez igaz a teára is. A használt víz minősége meghatározza, hogy milyen íz lesz a zöld teádnak. A hegyi forrásvíz az ideális a legjobb teához, de mivel ez nem mindig megvalósítható, érdemes lehet jó minőségű palackozott vízzel, vagy legalább lágy csapvízzel próbálkozni.


A zöld tea önmagában, cukor, tejtermékek vagy bármilyen “természetes aroma” nélkül a legjobb.


A jótékony egészségügyi hatások maximalizálása érdekében citrusféléket, például citromlevet is tehetsz a zöld teádba. A citrusokban levő C vitamin segít a szervezetednek a katekinek felhasználásában.


1. Hogyan választhatom ki a legjobb zöld teát?


A zöld tea választásánál mindig a friss, laza levelű tea a legjobb választás. Használd az érzékszerveidet, hogy megtaláld a legfrissebb tealeveleket, éles, világos aromákkal. Az általános szabály, hogy megbízható gyártótól vagy kereskedőtől vásárolj, aki hisz az etikus teatermesztésben, és biztos tudással rendelkezik a zöld tea művelésével, feldolgozásával és elkészítésével kapcsolatban


2. Hány csészényi zöld teát ihatok?


A legtöbb szakértő napi 3-4 csésze zöld tea elfogyasztását javasolja a tea előnyeinek maximalizálása érdekében. Viszont ha csak most kezdesz zöld teát inni, igyál egy csészével reggel, a reggelid után, és eggyel délután, ebéd után.


3. Zöld tea és súlycsökkentés


A zöld tea égeti a zsírt? A zöld tea segít leadni a súlyodból? Ezek talán a leggyakoribb kérdések a zöld tea előnyeivel kapcsolatban. Bár nagyon szeretnénk egyértelmű választ adni, a zöld tea és a súlycsökkentés közötti kapcsolat jelenleg egy szürke zónája a tudománynak. Számus kutatás azt mutatja, hogy a zöld tea elősegítheti a zsírégetést, és felpörgeti az anyagcserét, de nem minden kutatás jutott azonos eredményre. Ha a zöld tea nem is segíti a zsírégetést, akkor is azt tapasztalhatod, hogy segít az emésztésben egy nehéz étkezés után, különösen egészségtelen ételek fogyasztását követően. Kutatás vagy sem, azt fogod tapasztalni, hogy a zöld tea erősítő hatással van a testedre és a lelkedre egyaránt.Hozzászólások (0)


Érdekes bejegyzéseink

Partnereink írták