Hogyan szervezz délutáni teapartit?


Hozzáadva: 2020. Június 26. Megtekintve: 654

A teapartikra gondolva elárasztják gondolataid a brit dzsentrik, jelenetek az Alíz Csodaországban-ból, a viktoriánus dekoráció, kék hajú hölgyek és levegőbe emelt kisujjak?


A teázás


A világ számos részén a teázás a kifinomultság és az elegancia tisztelt hagyománya. Ha teapartit tervezel—akár ballagáshoz, születésnaphoz vagy akár csak szórakozásból—a legjobb porcelánjaid, ezüstöd és vásznad használd. Ezek kifinomultságot és bájt kölcsönöznek az alkalomnak, és a ,,papírpoharú" világunkban az egyszerűbb időkre emlékeztetnek.


Egy délutáni teaparti alkalmas sokféle ünneplésre. Ha olyan összejövetelt szervezel, amihez egy vacsora túlzás lenne, egy teaparti tökéletes választás.


Tervezési tanácsok


  • Válassz egy dátumot és küldd ki a meghívókat. Attól függően, hogy mi a parti oka, a meghívó lehet könnyed baráti vagy formális stílusú. Komolytalanabb meghívó esetén együtt küldj egy teafiltert is poénból, ezzel megalapozva a teaparti hangulatát.
  • Vedd meg a teát és a hozzá kapcsolódó kiegészítőket. Szükség lesz több teáskannára, hogy különféle teákat főzhess vendégeid számára.
  • Keress recepteket a teázáshoz. illő szendvicsekhez és édességekhez. A legtöbb teapartin megtalálhatóak édes és sós harapnivalók is, hogy mindkét fajta ízlés ki legyen elégítve. Ha a teapartid főétkezések között történik, akkor csak kis mennyiségű harapnivalóra lesz szükség. Ha a teaparti egy főétkezés helyett történik, akkor érdemes nagyobb választékkal készülni.
  • Tervezd meg előre a menüt. Sós és édes ételeket is tartalmazzon.
  • Főzz és szolgálj fel egy teáskannányi teát. Ehhez legyen kikészítve tejszín, cukor és citromszeletek, hogy mindenfajta ízlés ki legyen elégítve. Érdemes kipróbálni minden receptet legalább egyszer a teaparti előtt. Ilyen módon pontosan tudni fogod előre, hogy a különböző ételek és italok milyen ízűek, és változtathatsz a recepteken vagy a menün amennyiben szükséges.
  • Pihenj és élvezd vendégeid társaságát, miközben a teát szürcsölöd. Próbáld ki a teafű-olvasást vagy a tealevéljóslást ha egy kis szórakozást keresel.

Szendvicsek


A szendvicsek (más néven ,,teaszendvicsek") gyakran kerülnek felszolgálásra egy délutáni teázás során. A klasszikus délutáni szendvicsek közé tartozik a tojássaláta, a teaszendvics, az uborkatea szendvics, a füstölt lazacos ujjszendvics, a sült marhás szendvics, a sonkás szendvics és a csirkesalátás szendvics. (Ezek az egyszerű receptek különösen jól szoktak működni gyerekeknek szóló teapartikon.)


Egyéb finomságok


Az szendvicsek mellett néhány teaparti-menü más finomságokat is tartalmaz, mint például a sós pogácsa, leves, quiche vagy könnyebb sós harapnivalók, mint például fűszerezett diófélék vagy a sajt és a keksz. Ha tematizált teapartit tartasz egyéb odaillő harapnivalók kiválasztása segíthet a hangulaton.Hozzászólások (0)


Érdekes bejegyzéseink

Partnereink írták