Hogyan legyek reggeli pacsirta


Hozzáadva: 2020. Július 04. Megtekintve: 637

Rájöttem, hogy a koránkelés az egyik legjobb dolog, amit megváltoztattam az életemben és úgy gondoltam megosztom a tapasztalataimat.


Sokáig későn keltem. Imádtam az ágyban fetrengeni. Aztán megváltoztak a dolgok, mivel 6-6:30 között kellett kelnem, hogy uzsonnát pakoljak a gyerekeimnek és elindítsam őket az iskolába. Tavaly, amikor eldöntöttem, hogy felkészülök az első maratonomra, úgy döntöttem, hogy reggelente kell elmennem futni, ha azt akarom, hogy bármennyi időm is maradjon a családomra.


Ezek az én tippjeim, hogyan legyél Te is korán kelő.


Ne változtass túl sokat.


Kezdd lassan úgy, hogy csak 15-30 perccel kelsz korábban, mint szoktál. Szokd meg ezt pár nap alatt. Aztán vonj le még 15 percet. Folytasd, amíg el nem éred a kívánt időpontot.


Engedd magadnak, hogy hamarabb fekhess le.


Lehet, hogy megszoktad már a sokáig ébren maradást miközben tévét nézel vagy netezel. De ha nem tudod ezt a szokásodat feladni és így próbálsz meg korán is kelni, az egyiknek előbb vagy utóbb mennie kell. Ha a korán kelést hagyod abba, akkor megint sokáig maradsz másnap az ágyban és az egészet kezdheted előröl. Azt javaslom, hogy próbálj meg hamarabb az ágyba jutni, akkor is ha nem érzed magad álmosnak és maximum olvasol még egy kicsit. Ha tényleg fáradt vagy sokkal hamarabb el fogsz aludni, mint gondolnád.


Tedd az ébresztődet messze az ágytól.


Ha közvetlenül az ágyad mellett van, akkor csak kikapcsolod vagy beállítod szundira. Soha ne szundizz. Hogyha pedig messze van az ágytól, fel kell kelned és úgy kikapcsolnod. Mire ezt megteszed már fel is keltél. Most már csak fent kell maradnod.


Azonnal kelj fel az órád kikapcsolása után.


Meg se engedd magadnak a gondolatot, hogy visszafeküdj. Egyszerűen vedd rá magad, hogy kimenj a szobából. Az én szokásom, hogy elbotorkálok a fürdőszobába és pisilek. Mire ezzel, a lehúzással, a kézmosással és a tükörbe bambulással kész vagyok, eléggé éber vagyok ahhoz, hogy elkezdjem a napot.


Ne racionalizálj.


Ha hagyod, hogy az agyad lebeszéljen a korán kelésről, soha nem fog összejönni. Fel se merüljön, hogy visszafekszel.


Alkalmanként nyugodtan tovább aludhatsz.


Annak ellenére, amit az előző pontban mondtam néha-néha megengedheted magadnak, hogy ágyban maradj. Amíg nem rendszeres nincs vele baj. Én nagyjából heti egyszer meg is teszem.


Jutalmazd magad a koránkelésért.


Igen, eleinte úgy tűnhet, mintha magadra erőltetnél valami nehezet, de ha élvezetessé teszed, alig fogod várni. Az én jutalmam az volt, hogy készítek magamnak egy csésze kávét és olvasok. Nemrég abbahagytam a kávézást, de az olvasást még mindig élvezem. Más jutalom lehet mondjuk egy finom falat reggelire (smoothie-k! Nyam!), megnézni a napfelkeltét vagy meditálni. Találj magadnak valami élvezetet a felkelésben és iktasd be a reggeli rutinodba.


Használd ki az extra időt.


Ne kelj fel egy-két órával hamarabb csak azért, hogy olvasgass a neten, kivéve persze, ha ez nagyon fontos célod. Ha már korán kelsz ne pazarold az ajándék órákat. Pörgesd be a napod! Én az idő egy részét arra használom például, hogy elkészítsem a gyerekeim uzsonnáját, hogy megtervezzem a napom, hogy edzek vagy meditáljak és persze, hogy olvassak. Mire az óra fél hetet üt én már több mindent megcsináltam, mint néhányan egy nap alatt.


Élvezd a hajnalt!


Nézz ki az ablakon minél többet (ami még jobb, menj ki!) és nézd, ahogy az égbolt kivirul. Gyönyörű, békés és nyugodt. Most már ez a napom kedvenc része. Már maga a koránkelés az ajándék számomra.Hozzászólások (0)


Érdekes bejegyzéseink

Partnereink írták