Hogyan együnk kevés szénhidrátot?


Hozzáadva: 2020. Június 25. Megtekintve: 507

Az alacsony szénhidráttartalmú étkezés azt jelenti, hogy étrendünket a sovány fehérjék, valamint a meglehetősen egyszerűen elkészített zöldségek és gyümölcsök köré építjük.


Ha hús- és burgonyafogyasztó voltál, fókuszálj inkább a húsra, mint a szénhidrátban gazdag burgonyára. Az alábbi tippek segítenek az ételválasztással kapcsolatban:


Építsd étkezéseidet a gyümölcsök, zöldségek és a sovány fehérjeforrások köré.Válassz teljes kiőrlésű gabonát vagy hüvelyeseket a napi szénhidrátbevitelhez. Minimalizáld a feldolgozott élelmiszerek fogyasztását.Válassz nagyon alacsony zsírtartalmú tejet és tejtermékeket.Részesítsd előnyben a telítetlen zsírokat a telített zsírokkal szemben.Legyen három vagy négy étkezésed naponta. Soha ne éheztesd magad és soha ne hagyj ki étkezéseket. Ha eszel étkezések között, akkor olyan ételeket válassz, melyek egyaránt egészségesek és laktatóak, mint például az alma vagy a narancs.Ne fogyassz teljes étkezést közvetlenül lefekvés előtt. Egy esti nasi, például zsírszegény joghurt vagy túró és gyümölcs viszont rendben van.Igyál sok vizet — napi nyolc poharatVégezz mérsékelt testmozgást 30-60 percig hetente legalább öt alkalommal.Használd a 90%/10% szabályt: kövesd ezeket az utasításokat az esetek 90 százalékában, a maradék 10 százalékban pedig jutalmazd meg magad kedvenc ételeiddel.


Hozzászólások (0)


Érdekes bejegyzéseink

Partnereink írták