Ha szundizol felkelés helyett, vesztettél! 4 trükk, hogy kikelj az ágyból, amikor szól az ébresztőd


Hozzáadva: 2020. Július 05. Megtekintve: 527

Tudtad, hogy az emberek több, mint 57 százaléka megnyomja a szundi gombot? A szundizás összesen nagyjából 3.5 hónapot vesz el az életünkből! Minek pazarolnád az időd még egy kis alvással, ha helyette felkelhetsz és elintézhetsz pár dolgot? Ez lustaság, a fegyelem, a motiváció vagy az elhivatottság hiánya? Igazából nem számít.


Tény, hogy nem lehet teljesen tevékeny, ha későn kelsz ki az ágyból! Ez egyértelmű. Az már kevésbé evidens, hogyan kelj fel, ha minden porcikád még egy kis alvásért könyörög. Ez lehet, hogy fájni fog, de szerintem te nem tudod mitől is olyan káros a szundizás. Vagy ha igen, akkor ignoráns vagy, a nemtörődömség pedig soha nem fogja azokat az eredményeket biztosítani, amiket akarsz.


A siker aláásása


Tudtad, hogy minden egyes alkalommal, amikor megfogadod, hogy korán kelsz, aztán valamiért mégse teszed meg, drasztikusan csökkented a magadba vetett hited és az önbizalmad? Az adott szavad egyre kevesebbet fog jelenteni önmagadnak. Azután mondogathatod magadnak, hogy ezt bizony meg fogom csinálni, valószínűleg te is tudod, hogy ez nem igaz.


Semmi sem szabotálja jobban a sikered, mint a saját szavadba vetett hit elvesztése. Magabiztosságra van szükséged, hogy eredményeket érj el az életben! Te olyan valaki vagy, aki betartja az ígéreteit vagy sem? Vagy az vagy, vagy nem.


Egy másik következmény, hogy elveszíted a bevételeid egy részét és a sok nagyszerű dologból, amit elérhetnél, sokkal kevesebb valósul meg. Miért választanád a könnyű utat most, hogy aztán később megnehezítsd az életed, ha dolgozhatsz most, fiatalon keményen, hogy később azt csinálhass, amit akarsz? Soha ne érd be csak azzal, amit az élet adott, mert ettől nem leszel boldog.


4 tipp, hogyan pattanj ki az ágyból, ha megszólal az ébresztőd:


1. Ne alkudozz az agyaddal


Ha elkezdesz alkudozni önmagaddal, biztosan veszítesz. Meg se forduljon a fejedben, hogy elkezd az agyaddal azt a beszélgetést. Ha egyszer eldöntötted, hogy kikelsz az ágyból, tedd meg, tartsd be a szavad. Miért gondolnád meg magad már reggel?


Az agyad „élvezetkereső” része automatikus be van kapcsolva és annyira erős, hogy a prefrontális kérgednek, félig csukott szemmel, esélye sincs megnyeri ezt a csatát. Ha már egyszer felkeltél, alakítsd szokássá. Itt jön képbe az 5 másodperces szabály – már egyszer felkeltél – vissza ne merj feküdni. Csináld azt, amit amúgy is csinálnál. Elmész fürdeni, vagy iszol egy pohár narancslevet? Tudd előre, hogy mit fogsz csinálni, így egyáltalán nem kell gondolkodnod!


2. Vess egy pillantást a személyiségedre


Ahhoz hűen fogsz viselkedni, amiben hiszel. Abban hiszel, amit ismételsz. Vess egy pillantást a nyelvezetedre, mit mondasz magadnak, amikor fel kéne kelni? Olyasmit, mint „De nehéz reggel felkelni” vagy „sose voltam korán kelő”. Az lesz a magadról alkotott képed, ahogy magaddal beszélsz, ami vagy motivál vagy demotivál.


Amit szerintem magadnak szeretnél mondani az az, hogy „Csak kelj ki az ágyból. Könnyű lesz, csak kelj fel. Meg tudom csinálni, mert meg akarom csinálni. Én döntöm el, hogy mit akarok tenni. Én irányítok.” Szinte biztos vagyok benne, hogyha nehezen kelsz el reggel, egy részed nem is igazán akarja. Ha megváltoztatod hogyan beszélsz magadhoz, hogy szerinted ki is vagy valójában, és azt mondod magadnak, hogy „én bármire képes vagyok”, mert, hát, te mondtad, a cselekedeteid is teljesen meg fognak változni.


3. Ugorj ki az ágyból


Hacsak nincs valami nagyon sürgető dolgom tudom, hogy nehéz lesz kikelni az ágyból. Az agyunkat kel használnunk, hogy cselekvésre motiváljuk magunkat. A legjobb megoldás erre, ha már előző este izgalommal várjuk a reggelt. Írj le 5 indokot egy lapra; sorold fel miért akarsz kirobbani az ágyból másnap reggel. Nagyjából 2 percig tart! Másanap reggel, miután kinyomtad az ébresztődet, azonnal nézz rá a papírra, hogy tudd mi vár rád, ha felkelsz.


4. Kéresd magad számon és gyakoroljanak rád nyomást


Találj ki egy játékot a barátaiddal vagy a családoddal, edződdel, kollégáiddal, bárkivel, aki felelősségre fog téged vonni. Szórakozzatok vele, fotózd le magad, indulásra készen és küldd el az „ügyelődnek”. Találjatok ki valami büntetést, ha nem jön össze, mint például: elviszed vacsorázni a barátodat vagy a jegyesedet, amikor tovább alszol, mint kéne. Legyél kreatív és használd kim, hogy segítenek neked. Nem számít, hogy milyen rendszert találtok ki, hogy mennyire hangzik őrültségnek, amíg működik!


Ne feledd, hogy me, kell rögtön hatalmas változásokon keresztül menned, ha egy vagy fél óra soknak tűnik, kezdd napi 5, vagy heti 10 perccel. Muszáj eleged aludnod, de ne aludj túl sokat se. Egy életed van, és ha mondjuk vállalkozó vagy, biztos vagyok benne, hogy kaphatnál jobb eredményeket, ha hamarabb kelnél, és még az önbizalmadat sem rombolnád tudat alatt.


„Az élet arról szól, hogy egy órával hamarabb keljünk, hogy egy órával többet élhessünk.”


Lehet, hogy mindennél jobban szeretnél egyre korábban kelni, de ha hagyod, hogy a szundi gomb irányítson, soha nem fogod betartani az ígéreted és megkapni a kívánt eredményeket! A legkisebb változások lehet a legnagyobb foganatja. Próbáld ki ezeket a javasaltokat, hogy kikelj végre abból a fránya ágyból és ragadd meg az időd! Ne engedd, hogy erősebb legyen, mint Te.Hozzászólások (0)


Érdekes bejegyzéseink

Partnereink írták