A gazdagság 5 kulcsa a történelem egyik leggazdagabb családja szerint


Hozzáadva: 2020. Július 05. Megtekintve: 593

Pénz tekintetében a Rothschildek voltak a leggazdagabb család a történelem során. Az 1800-as években Mayer Amschel Rothschild, öt gyerekével, felépített egy olyan bankbirodalmat, amely egész Nyugat-Európában elterjedt és az egész világon kötött üzleteket.


Néhány történet rossz fényben tűntette fel a családot, ennek ellenére rengeteget tanulhatunk vagyonszerzési múltjukból. Tudván, hogy övék volt a XIX. század legnagyobb vagyona, a Rothschildek öt kulcsfontosságú tényt tartottak szem előtt gazdagságuk elérése és megtartása céljából, amelyek a mai napig segítségünkre lehetnek.


Íme 5 elv, amit megtanulhatsz a Rothschildektől a pénzről:


1. Gazdagokkal és erős emberekkel vedd magad körül


Mayer Amschel Rothschild már fiatalon megtanulta a pénzt kezelni, ezután kezdte pályafutását, amikor is ritka gyűrűket kezdett árulni egy gazdag és befolyásos crown prince-i embernek, Hesse-i Wilhelmnek, aki később még nagyobb címet szerzett magának.


Az, hogy összeállt ezzel az emberrel, akinek bőven volt költőpénze, monumentális lépés volt Rothschildnek, aki aztán tovább üzletelt és folytatott bankügyletet ügyfelével. A tanulság itt, két elemből áll. Először is, foglalkozz az ügyfeleddel, így nagyobb esély van rá, hogy továbbra is az maradjon. Másodszor, a leggazdagabb vevőknek adj el.


2. A leggazdagabb vevőknek adj el


A gazdagokkal és előkelőkkel való üzletelés volt az egyik támpillére a Rothschild dinasztia filozófiájának. Mayer Amschellel kezdődött, ahogyan már volt erről szó, amikor Wilhelmnek árult, de az egész család ehhez tartotta magát, miközben elképesztő csodákat hajtottak végre. Tulajdonképpen a kormányoknál senki nem volt nagyobb, akinek el lehetett volna adni, és aki tudta volna a bankrendszerüket támogatni. Így, egyszerűen, velük üzleteltek.


A Rothschild család biztosított kölcsönt kisebb bankoknak vagy magánszemélyeknek, de ami a legfontosabb volt, hogy egész nemzeteket láttak el pénzzel, amikor azok az 1800, 1900-as években egymásnak estek. Ezeknek az államoknak a királyai vagy uralkodói voltak a leggazdagabb vevők és a kölcsönöket hatalmas kamattal együtt fizették vissza, amely jelentősen növelte tovább a család vagyonát. Ha meg akarsz gazdagodni, árulj azoknak, akik már azok és biztosíts nekik, és másoknak is, óriási értéket.


3. Használd ki a kereslet-kínálat egyenletet


A Rothschildek tudták hogyan üzleteljenek, és mint sok másik hozzájuk hasonló Rabló báró, ők kontrollálták a keresett nyersanyagokat a XIX. században. Ennek eredményeképpen egyre több pénzre tettek szert. Miután szövetséget kötöttek az összes Nyugat-Európai hatalommal, ők lettek azok a támogatók, akikhez egy ország fordult, ha egy háborút akart finanszírozni.


A kereslet, ebben az időben, extrém méreteket öltött és a Rothschild bankok voltak a megoldás, náluk volt megtalálható az összes keresett áru. Mayer Amschel ezt úgy érte el, hogy az öt fiát, öt különböző stratégiai pontra telepítette Európa szerte. Arról is pletykáltak, hogy a család általában egy háború mindkét résztvevőjét támogatta. Ez talán nem teszi szimpatikusabbá a családot, de kétségtelen, hogy kielégítettek egy szükségletet, milliókat érintve ezzel.


Hogyha gazdag akarsz lenni, legyél a kereslet-kínálat egyenlet pozitív oldalán és győződj meg róla, hogy amid van, az a lehető legjobb az ügyfeleidnek (kereslet). A kínálat csökkeni fog, hogyha utánozhatatlan vagy és eltudod érni az ügyfeledinél azt, amit más nem. Ekkor kezd drágulni a Te kínálatod.


4. Családdal vagy közeli barátokkal állj össze


Az egyik dolog, ami a Rothschildeket olyan sikeressé tette, az az volt, hogy mindig kiálltak egymás mellett. Mayernek volt egy álma és egy terve, amit a fiai segítségével tökéletesen el is ért. A testvéreknek egy közös feladata volt, így igazán támaszkodhattak egymásra. Nem mindig a legjobb ötlet összeállni és belevágni egy családi vállalkozásba, de a tanulság az, hogyha egyességre tudsz jönni a bajtársaiddal, nincs ami megállítson.


Még azt is hozzátenném, hogy ez a bizalom és becsületes munka elengedhetetlen az alkalmazottaid részéről. Olyan emberekkel dolgozz együtt, akikben megbízol és tudod, hogy végig melletted lesznek a célod elérésében. Hogyha megtalálod ezeket az embereket, senki nem tudja meddig juthattok el.


5. Maradj alázatos


Jó okkal nem találsz a Rothschildekről annyi publikus információt, mint más felső vezetőkről. Ők nem keresték a figyelmet és inkább a saját dolgukkal foglalkoztak, mintsem folyamatosan a rivaldafényben fürödjenek. Ha az igazán tehetősekről keresel anyagot, a legtöbbet Rockefellerről, Carnegieről és J.P Morganról fogsz találni, a Rothschildekről, hozzájuk képest, alig.


A család bőven épített csicsás birtokokat és házakat, de nem sokat szerepeltek az újságban. A lényeg, hogy aki velük üzletelt tudta kik ők és, hogy hogyan találhatja meg őket. A tanulság ebből, attól még, hogy gazdag vagy nem kell az egész világnak tudnia róla. Igazából ez magában is meghatározhatja a sikered. Szerényen is foglalkozhatsz a saját dolgoddal.


A Rothschildek egy olyan család volt, akik tudták hogyan üzleteljenek és akkora vagyont halmoztak, hogy tanítani lehetne… Ja, várjunk. Akár kis, közepes vagy nagy üzleted van, ezek a tanácsok minden alkalommal sorsdöntőek lehetnek.Hozzászólások (0)


Érdekes bejegyzéseink

Partnereink írták