5 módja annak, hogy boldognak és egészségesnek tudd a kutyusod


Hozzáadva: 2020. Május 17. Megtekintve: 771

Mint odaadó kutyus szülő, a lépések, melyeket az életem jobbá tételéért teszek, gyakran magukba foglalják a kiskutyámat is. A dolgok, melyeket azért teszek, hogy őt egészségesnek és boldognak tudjam, gyakran ugyanolyan jótékony hatással vannak rám is és segítenek, hogy motivált maradjon a pajtásom is.


Sosem túl korai vagy túl késő, hogy jobb szokásokat vezessünk be, úgy a kutyus, mint a gazdi szemszögéből sem. Úgyhogy itt van öt mód, melyet hasznosnak gondoltam arra, hogy a kutyám élete részévé váljanak.Rengeteg gyakorlás


A gyakorlatok kutyusok számára elég széles skálán mozognak, a legalapvetőbb szükségletektől az intenzív gyakorlatokig. A napi sétáktól a mozgékonyság fejlesztéséig, bizonyos gyakorlatokat egyszerűen elvégez, míg más gyakorlatok igazi kihívást jelentenek a kutyusod számára. Amikor a fizikai tevékenységekről és a háziállatodról van szó, az első dolog, amit érdemes megjegyezni, hogy még a legegyszerűbb feladatok is, mint például a séta, hosszú utat igényelnek.


A második dolog, ami említésre méltó, hogy tartozol annyival magadnak és a kutyusodnak, hogy néha válts – érintsd a helyi túraútvonalakat vagy sétálókat, játszadozz vele a pórázmentes parkban, vagy gyakorolj vele akadálypályán – annak érdekében, hogy érdekesek maradjanak a dolgok. Ha pedig az időjárás gátat szab ennek, számtalan módja van annak, hogy bent gyakorolj a cimboráddal, mely számodra is ugyanolyan szórakoztató lehet.


Stimuláld a kutyusod elméjét


Nem, nem arról beszélek, hogy ültesd a Bolygónk, a Föld sorozat elé a kutyádat, míg te dolgozol.


A kutyák ösztönös, interaktív teremtmények és, mint falkavezérek arra törekszenek, hogy olyan lehetőségeket használjanak ki, amikor is tesztelhetik az észjárásukat és új ingereket tapasztalhatnak meg. Egy sajnálatos trend a már régi kutyatulajdonosok között és azok között, akiknek idős kutyusaik vannak, hogy csak néhány lehetőséget biztosítanak kedvenceik számára, hogy új dolgokat fedezhessenek fel.


Tehát, idén tedd próbára a kutyád elméjét új trükk gyakorlásával, mutass be neki új embereket vagy kutyákat és vidd el új útvonalakra, beleértve a te hétvégi útvonalaidat is. A fentieket ötvözd azzal, hogy új dolgokat mutatsz be neki szaglásra, játszadozz vele, mint egy kutya vagy tedd próbára egy nehezebb trükk által. Ez csak néhány dolog azok közül, amelyekkel stimulálhatod a kutyusod elméjét, de a képzelet határtalan – ne félj valami teljesen egyedit kipróbálni annak érdekében, hogy fejleszd a dinamikát közted és a kedvenced között.


Rutinápolás


A rutinápolás a legfontosabb dolog, melyet az eb szülők megtehetnek a kutyusukért, főleg, hogy az állataink nem képesek közvetlenül kommunikálni velünk a biológiai szükségleteikről. Fontos, hogy intuitív és gondoskodó emberi lények legyünk, mint amilyet az állataink érdemelnek, azáltal, hogy egészséges étellel látjuk el őket, lehetővé tesszük számukra a mozgást, rendszeres állatorvosi vizsgálatra visszük őket, nagyvonalúan ápoljuk őket és létfontosságú egészségügyi kiegészítőket biztosítunk számukra.


A kiegészítőket tedd a napi rutinjaid részévé, tégy rendszeres látogatásokat az állatorvoshoz és foglalj jól meghatározott időpontokat a kutya kozmetikushoz (még akkor is, ha ez te magad vagy). Ugyanolyan jól fogod majd magad érezni, akárcsak a kedvenced.


Elégítsd ki a táplálkozási igényeit


A kiváló kutyatulajdonosok megértik a házi kedvencük táplálkozási igényeit. Ez elég kemény meló lehet, mivel folyamatos tanulást és információ keresést feltételez, melyek olykor nem nyilvánvalóak. Az egyik holtbiztos módja annak, hogy garantáld a kedvenced egészségét az az, hogy kiegészítőket adsz a napi ételadagjához, vagy a jelenlegit még jobbra cseréled le.


Szeretet és gondoskodás


Mivel a szülőjének tekint, a kutyusod gyakran néz rád utasításokra várván, hogy elmélyítse a kötődést, legyen szó a kanapén való dédelgetésről vagy a tevékenységeidből való kiszakításról, amikor is minden egyes alkalommal pozitív megerősítésre vár. Akárcsak az emberekkel való kapcsolatok során, az apró lépések utat alakítanak ki a kedvenceddel való pozitív kapcsolat fenntartása felé.


Nem feladat, de jutalom, úgy a kutya, mint a tulajdonosa számára, hogy feltétlen szeretetet nyilvánítsanak egymás felé. A szeretet közted és a kutyusod között nagyon erős eszköz. Meghatározhatja azt, ahogyan más állatokkal vagy emberekkel viselkednek és kordában tartja a viselkedésüket. A következő alkalommal, amikor trükköket gyakoroltok próbáld meg lecserélni a jutifalatokat dédelgetésre; meglepődhetsz az eredményeken.Hozzászólások (0)


Érdekes bejegyzéseink

Partnereink írták