Rejtett iPhone trükkök: Képernyőfotó, trackpad, és egy dokumentum szkennelő


Hozzáadva: 2020. Június 11. Megtekintve: 728

Függetlenül attól, hogy egy iPhone SE vagy iPad Pro készülékkel rendelkezel, az Apple iOS 13-as rendszere tele van kevésbé ismert funkciókkal, mint például a továbbfejlesztett képernyőfotózás és egy új hangerő-szabályzó, amelyek végtelenül vonzóvá teszik az iPhone és az iPad készüléket.


Az iOS 13 sok új funkcióval bővíti iPhone-ját


Le a kalappal az Apple, és a tény előtt, hogy a vállalat mindent megtesz annak érdekében, hogy az iPhone és iPad felépítésének nagy részét a legújabb operációs rendszerrel frissítse. Vegyük példa az iOS és az iPadOS 13.5. Az iPhone 6S-től a vadonatúj iPhone SE-ig vagy az iPad Air 2-ig terjed a 2020-as iPad Pro-ig. Ez hat évnyi frissítés.


Ezen idő alatt az Apple folyamatosan új funkciókat hozott be minden frissítéssel, ideértve az iOS és az iPadOS 13.4 elindítását, amellyel trackpad támogatást nyújtott az iPad számára. Az egyik népszerű új szolgáltatás az iCloud mappamegosztást, a Dropbox-szerű élményt nyújtja az Apple, tárolásához iPhone, iPad és Mac készülékeken.


Az iOS 13 első ünnepélyes funkcióitól kezdve az új termésig, szeretnénk felhívni a figyelmet a kevésbé ismert drágakövekre is, az új típusú hangkereséstől a nagyon szükséges hangerőszabályzóig és az AirPods tulajdonosok új audio-megosztási szolgáltatásáig. A lentiekben mindent megtudhatsz.


Ellenőrizd az általánosabb eszközöket is, például a dedikált sötét módot, az új megjelenésű Térképek alkalmazást és egy viselkedés alapú billentyűzetet. Ha továbbra is késlelteted a frissítés telepítését, akkor itt az ideje megugrani ezt. Csak győződj meg arról, hogy először készen áll rá telefonod vagy táblagéped!


Az iPhone akkumulátorának rendszeres feltöltése és hosszabb ideig töltőn tartása, megrongálhatja az akkumulátort. Az iOS 13 új opciójának célja az akkumulátor élettartamának meghosszabbítása, mivel megtanulja a felhasználó töltési habitusát és megakadályozza az akkumulátor azonnali feltöltését 100%-ra.


Ha általában alvás közben töltöd készüléked, akkor az optimalizált akkumulátor-töltés az éjszaka nagy részében az iPhone akkumulátorának 80%-án marad, az utolsó 20%-ot pedig a ébresztő kikapcsolása előtt fejezi be.


Optimalizált töltés

Az új funkciók használatához lépj a Beállítások> Akkumulátor> Az akkumulátor állapota elemre, és kapcsold be azt.


Használd az új görgetősávot


Amikor egy weboldalt görgetsz a Safari-ban, egy új görgetősáv jelenik meg a képernyő jobb oldalán. Most ahelyett, hogy csupán megnézed, hol tartózkodsz egy oldalon, már használhatod azt a gyorsabb gördítéshez. Próbáld ki úgy, hogy elkezded görgetni az oldalt, majd hosszan nyomva tartod a görgetősávot, és fel vagy lefele húzod. Minél gyorsabban húzod, annál gyorsabban görgeti a Safari.


Szkennelj be dokumentumokat a Fájlok alkalmazásban


A megújult Fájlok alkalmazás lehetővé teszi a dokumentumok szkennelését, és kevés erőfeszítéssel közvetlenül a készülékre vagy a felhőalapú tárolásra. Nyisd meg a Fájlok alkalmazást, válaszd a Tallózás fület, érintsd meg a három pont ikont a jobb felső sarokban, majd a Dokumentumok szkennelése lehetőséget.


Szkennelés iPhoneon a Fájlok alkalmazással

Tartsd a készüléket a beolvasni kívánt dokumentum fölött, és az automatikusan elfogja az oldalt.


Szkennelés iPhoneon a Fájlok alkalmazással

Több oldalt is beolvashatsz egy PDF fájlba, majd mentheted az iCloudba, vagy importálhatod egy másik alkalmazásba, miután kész.


Az iMessage keresés valójában most működik


A múltbeli üzenetek keresése az iMessage alkalmazásban mindig szörnyű volt. Egyszerűen nem működött. Ez megváltozott. Most már kereshetsz egyetlen szót, vagy kifejezést is, és az eredmények szinte azonnal megjelennek.


Keresés az iMessage-ben

Elég menő. A kipróbáláshoz nyisd meg az Üzenetek alkalmazást, csúsztasd lefelé, hogy felfedd a keresőmezőt, és kezdj el írni. Ügyes, ugye?


Keress az iPhone-odon hanggal


Bárhol is találsz keresési sávot az Apple saját alkalmazásaiban, észreveheted, hogy a jobb szélén van egy mikrofon. Érintsd meg az új ikont, hogy hangod segítségével indíts keresési lekérdezést, ahelyett, hogy ki kellene írnod.


Keresés az hangvezérléssel az iPhone-on

Olyan alkalmazások, mint a Beállítások, a Levelek, az Üzenetek és a Mai Nézet, csak néhány példa arra, hogy miként oszthatsz meg fényképeket helyinformációkkal vagy anélkül.


Mostantól eltávolíthatod a fotó helymeghatározási adatait, amikor közvetlenül megosztod azokat a Fotók alkalmazásból. Az új opció azt jelenti, hogy elhagyhatod a fényképet földrajzi címkével, és megnézheted, hol készült, de a közösségi médián, e-mailben vagy üzeneteken megoszthatod az információkat, és minden helyinformációt magántulajdonban tarthatsz.


Válaszd itt a fenti Beállítások menüt

Válassz ki egy fotót (vagy fényképeket), amelyet meg szeretnél osztani a Fotók alkalmazásban, majd érintsd meg a képernyő tetején található Opciók elemet, és kapcsold ki a Tartózkodás pontot a Tartalmazza rész alatt.


Beállíthatod, hogy mit akarsz megosztani

iCloud fotómegosztás


Ha nagyszámú képet vagy hosszú videót osztasz meg, az Apple automatikusan mindent feltölt az iCloud-ba, és létrehoz egy megosztható linket, amelyet elküldhetsz bárkinek. Ez egy praktikus szolgáltatás, ha megpróbálod korlátozni az adathasználatot, de bosszantó lehet, ha csak a fájlokat szeretnéd elküldeni. Az üzeneteken keresztül történő küldéshez nem kell kiválogatnod néhány fényképet és videót.


Az új hangerő-szabályzó szinte teljesen rejtett lett...


Új hangerő-szabályzó


Az iOS-felhasználók már régóta könyörögnek az Apple-nek, hogy változtassanak a hangerő-szabályozón. Tudod, a felugró ablak, amely szinte teljesen eltakarja a kijelzőt, amikor a hangerőt állítod éppen, YouTube vagy a Netflix nézésekor.


Letisztult hangerőszabályzó

Az iOS 13 indikátora sokkal kisebb és a képernyő oldaláról csúszik. Amint beállítod a hangerőt, csak egy kis vonalra csökken, és elrejtőzik, kivéve, amikor megtalálod a megfelelő hangerőt. Köszönjük végre, Apple!


A "rejtett" rész az, hogy amikor ez a fehér sáv megjelenik a képernyőn, az ujjaddal tudod a hangerőt felfelé és lefelé szabályozni, ahelyett, hogy az iPhone vagy az iPad oldalán lévő fizikai hangerőgombokat kellene használnod.


Az iMessage és a FaceTime Dual SIM támogatást kap


Az üzleti felhasználók és a nemzetközi utazók értékelni fogják az iMessage és a FaceTime támogatás hozzáadását a második számhoz, amikor két SIM-kártyát használnak


Az Apple hozzáadta a Dual SIM támogatást az iPhone XS, az iPhone XS Max és az iPhone XR bevezetésével. Ez a szolgáltatás hasznos azok számára, akik nem akarnak külön személyes és munkatelefonokat hordozni, vagy azok számára, akik gyakran nemzetközi utazást folytatnak, és olyan adatcsomagra van szükségük, amely olcsóbb, mint a külföldi „roaming” díjak.


Az iOS 13 előtt a felhasználók csak egy telefonszámot használhattak az iMessage-hez és a FaceTime-hoz.


Töröld az alkalmazásokat a frissítési képernyőn!


Az iPhone vagy iPad készülékedre telepített régi alkalmazások kezelése soha nem prioritás, vagy legalábbis nem nekem. Tudom, hogy néztem az App Store-ban az alkalmazások frissítését, tudva azt, hogy soha nem indítom el ezt az alkalmazást. De mivel az alkalmazást nem könnyű megtalálni a kezdőképernyőn, nem fogom azzal tölteni az időm, hogy megkeressem és kitöröljem.


Az iOS 13 vagy az iPadOS telepítése után, amikor legközelebb olyan alkalmazást látsz, amelyre már nincs szükséged a Frissítések listában, húzd balra a lista oldalán, majd koppints a Törlés elemre.


Úgy tűnt, hogy soha nem fog megtörténni, de az iOS 13 segítségével egérrel vezérelheted iPad-ed vagy iPhone-od.


Használj trackpadet az iPad vezérléséhez!


Igaz, hogy az iPadOS 13.4 verziójától kezdve egér vagy görgetőpad segítségével már navigálhattál a telefonodon vagy táblagépeden. Az Apple a legújabb frissítéssel támogatást nyújtott, és ez egy sokkal továbbfejlesztett tapasztalat a korábban látott, kissé rejtett egér frissítéssel kapcsolatban.


Párosítsd a Bluetooth egeret vagy kezelőpanelt az iPadeddel a Bluetooth beállításokban, akárcsak pár vezeték nélküli fejhallgatót, és akkor az új mutató megjelenik az iPad képernyőjén. Testreszabhatod működését a Beállítások> Általános> Egér / Kezelőpad menüben.


Végül eldöntheted, hogy futtatod-e a vezeték nélküli adatátvitelit, amikor alkalmazásokat tölt le az App Store-ból.


Távolítsd el az alkalmazás méretkorlátozásait mobil adatátviteli csomagból


Az Apple végre lehetőséget adott nekünk az App Store letöltési korlátozásainak eltávolítására. Ez azt jelenti, hogy ha akarod, letölthetsz egy gigabájtnál nagyobb méretű játékot a mobil adatátviteli csomagból.


Letöltési méretkorlát eltávolítása

Nyisd meg a Beállítások> iTunes és App Store> Alkalmazás-letöltések elemet a korlátozás megszabadításához, vagy kérd meg az App Store-t, hogy küldjön értesítést ha bármilyen alkalmazást nagyobb 200 MB-nál.


Többé nem kell aggódnod, hogy hogyan fogod kezelni a letöltött fájlt a Safari segítségével az iOS 13 rendszeren.


A Safari már rendelkezik letöltési kezelővel


Most letölthetsz fájlokat, ha a Safari-t iPhone vagy iPad készüléken használod. A Letöltéskezelő ikon csak akkor jelenik meg, ha aktív (vagy nemrégiben aktív) letöltéssel rendelkezel. A letöltést automatikusan menti az iCloud Drive-fiók Letöltések mappájába, amelyhez a Fájlok alkalmazásban férhetsz hozzá.


Hosszú képernyőfotók webhelyekről


Ha valaha több képernyőfotót kellett készítened egy weboldalról annak érdekében, hogy meg tudd örökíteni egy cikk teljes szövegét, akkor örömmel veheted tudomásul, hogy az iOS 13 képernyőfotó eszközének új trükkje van.


Hosszú képernyőfotó a Safariban

Nyisd meg a Safarit, és készíts egy képernyőfotót bármely weboldalról, és azonnal érintsd meg a bélyegkép-előnézetet. A képernyőképe felett két lehetőség lesz: képernyő és teljes oldal.


Ez a szolgáltatás a Safari, Pages, Numbers, Keynote, Mail vagy az Apple Térképek alkalmazásban működik.


A Teljes oldal kiválasztásával a megtekintett weboldal egésze PDF-formátummá alakul, amelyet átméretezhetsz, kommentálhatsz és menthetsz a Fájlok alkalmazásba.


Ne felejtsd el, hogy az Apple FaceTime legfeljebb 32 ember csoportos hívásait támogatja. Ez elég ahhoz, hogy összes barátodat és családtagodat összekapcsolja.


Hozzászólások (0)


Érdekes bejegyzéseink

Partnereink írták