10 nagyon stresszes munkahely


Hozzáadva: 2020. Június 25. Megtekintve: 547

Dolgozni vannak, akik szeretnek és vannak, akik nem. Most nézzük az olyan munkahelyeket, hol sok stresszel találkozhatunk. Tíz ilyet fogok nektek bemutatni. Ha tetszik a bejegyzés, kérlek ne felejtsd el megosztani azt közösségi média oldalaidon, ezzel is segíted munkámat. Köszönöm és jó olvasást!


1 Vállalati vezetők


A vezetőknek meg kell küzdeniük más vezetőkkel, az alkalmazottakkal, a nyilvánossággal és az igazgatósági tagokkal. És csak annyit érnek, amekkora a legutóbbi negyedéves bevétel volt. Ha a gazdaság romlik, ők izzadnak. A munkaidő hosszú lehet és a hétvégék kapcsolatépítéssel telnek. Gyakran sok utazásra is szükség van, ami miatt távol vannak a családjuktól és a barátaiktól. A pozíciójuk pedig bizonytalan.


2. Kihelyezett katonai személyzet


A frontvonalon levés, a háborúval és a küzdelemmel való szembenézés hatalmas mennyiségű stresszt okozhat. A kiképzés és szolgálat, a háború veszélyei, az áthelyezéssel járó bizonytalanság, a polgári életbe való visszakerülés fizikai és pszichológiai hatása csak még jobban növeli a stressz mértékét. A családtól való távollét mindezt tovább rontja. Ezen kívül a fizetés is viszonylag alacsony.


A magasabb rangú személyek szembesülhetnek a döntéshozatallal és felelősséggel járó stresszel. Felelősek a hozzájuk beosztottak életéért.


3 Belvárosi középiskolai tanárok


Bár valamilyen mértékű fizikai veszély is jelen van, a fő stresszforrás nem ez. A tanároknak szabályozniuk kell az osztálytermi rendet és motiválniuk kell a diákokat, hogy érdeklődjenek és keményebben dolgozzanak tanulmányaik során. Néha már azért is dolgozni kell, hogy a diákok órára menjenek.


Mindenki azt gondolja, hogy tanárnak könnyű lenni, 3:30-kor már haza is mehetnek. Ez nem ilyen egyszerű. Az órákat elő kell készíteni, a dolgozatokat értékelni kell, beszámolókat kell készíteni. Aztán ott vannak a jegy- és teljesítményelvárások, amikkel kapcsolatban sok tanár azt érzi, hogy a diákok rovására vannak. Az igények, panaszok és gyakran a szülői beavatkozás hiánya komoly stresszforrások lehetnek.


A fizetés általában meglehetősen alacsony. A kiégés nem ritka jelenség.


4 Újságírók és tudósítók


Az ilyen területen dolgozók számára talán a legnagyobb stresszforrás a kiszámíthatatlan elvárások és az irányítás hiánya afelett, hogy miről írhatnak. A munkaidő hosszú lehet, és néha hétvégéken is dolgozni kell. A határidők szüntelenül közelednek. A nyomás, hogy elsőre tökéletes munkát végezzenek mindig jelen van, nem nagyon szabad hibázni.


A közelmúltban újabb stresszforrások jelentek meg. A nyomtatott média hanyatlik, egyre több újság és magazin szűnik meg. Nehezebb munkát találni, és ha van is munkád, valószínűleg saját munkaadagod mellett egy vagy két ember helyett is dolgoznod kell.


5 Rezidensek


Az átmeneti időszak az orvosi egyetem elvégzése és az orvostudomány gyakorlása között meglehetősen stresszes lehet. Nagy munkaadaggal (és alváshiánnyal), valamint nagy felelősséggel kezdődik. A betegekkel néha nehéz dolgozni. A fiatal orvos lehet, hogy elköltözött államából vagy városából a gyakorlat miatt.


Előfordulhatnak pénzügyi gondok és adósságok. Bár a frissen diplomázott orvosra gondolva sokaknak a pénzügyi jólét is eszébe jut, a pénz kezdetben nem feltétlen van jelen. A gyakornokokat folyamatosan értékelik és tesztelik. Ha a gyakornoknak családja is van, a stressz és az elszigeteltség érzése egymást erősítheti.


6 Bányászok


A földalatti munka minden bizonnyal stresszesnek tűnik. A föld mélyébe történő alászállás kevés levegővel és fénnyel, a folyamatos félelem a bánya összeomlásától valószínűleg nem az a karrier, amit sok ember választana magának.


A halál vagy a lent ragadás veszélyén kívül sok órát tölteni egy szűk, gyengén megvilágított helyen napfény és friss levegő nélkül bizonyára nem tesz jót a stresszszintnek. Arról nem is beszélve, hogy milyen egészségügyi kockázata van a por és a különböző gázok több éven át tartó belélegzésének.


7 Pilóták (és azok, akik segítenek a leszállásban)


A pilóták természetesen felelősek az utasaik életéért. A pilóták (és a személyzet) sok időt töltenek otthonuktól távol. A légiforgalmi irányítók, akik segítenek a pilótáknak leszállni, még több stresszt élnek át. Talán egyik munkakört sem hívták annyiszor a stressz ,,kirakatmunkájának", mint ezt. Ezek az emberek sok ezer életért felelősek.


Az emberek elvárják, hogy épségben és minél hamarabb elérjék úticéljukat. Ez a munka nagyon megterhelő. Nincs helye hibának, és alig van szabadidő. A munka általában műszakokban történik, az időbeosztás pedig folyamatosan változik. Sokszor ünnepekkor is dolgozni kell, ami megterhelheti az egész családot.


8 Rendőrök és tűzoltók


A rendőrök felelősek a lakosság, a munkatársaik és saját maguk biztonságáért. A tűzoltókat a munkájuk gyakran veszélybe sodorja. Munkájuk fizikailag fárasztó. A munkaidő hosszú és rendszertelen lehet. A tűzoltók esetében előfordulhat hosszú ideig tartó unalom és tétlenség. A munka jellege a családi életet is megterhelheti.


9 Éttermi felszolgálók


A munkaidő hosszú, a műszakok kényelmetlenek lehetnek. Sok órán keresztül állni kell. Rengeteg rendelést meg kell jegyezni. Mindezt nem igazán jutalmazzák meg. Az átlagfizetés Amerikában nagyjából 20.000 dollár. Az állásod sincs igazán biztonságban. Ha hibázol, leváltanak. A társadalom nem igazán tartja nagyra ezt a munkát.


10 Taxisofőrök


Kellemetlen munkaidő, alacsony fizetés és az állandó veszély mind stresszforrások ebben a munkakörben. A bűnözés nagy problémát jelenthet, főleg a belvárosi részeken. Az utasok zavaróak lehetnek. A közlekedés borzalmas lehet. A sofőrök sok órán keresztül ülnek bármiféle testmozgás nélkül. A fizetés általában alacsony.Hozzászólások (0)


Érdekes bejegyzéseink

Partnereink írták