10 Kreatív Ötlet Üres Telked Hasznosítására


Hozzáadva: 2020. Június 06. Megtekintve: 952

Gratulálunk, épp most fektettél be egy jelentős földterületbe! Megtetted az első lépést a megfelelő befektetés biztosítása érdekében, a következő kérdés az, hogy mit tervezel tenni telkeddel? Összeszedtünk számodra 10 kreatív ötletet amin megéri elgondolkodni!


1. Új Építmények


Új építmények telkünkre

Egy ingatlan építése nagyszerű stratégia lehet ahhoz hogy növeld telked értékét. Nem tudsz mellényúlni akár egy elsődleges lakóhelyet, hétvégi nyaralót vagy káprázatos saját otthont szeretnél építeni.


2. Közösségi Kert


Közösségi kert telkünkre

A növényesítés egy nagyszerű mód arra hogy maximálisan kihasználd a telked adottságait. A talaj előkészítése, növények, gyógynövények és gyümölcsök ültetése örömteli pillanatok okozhatnak, ugyanakkor bizonyítottan terápiás hatásúak az emberi lélek számára. Ha már van egy bőséges és gyönyörű kerted, eladhatod a terményeidet a helyi termelői piacon. Továbbá léteznek cégek amelyek ( a beleegyezéseddel ) használnák a földterületet, és egy csodálatos kertet hoznának létre. Fenntartanák a kertet, leszednék és learatnák a veteményest helyetted, majd megosztanák azt veled.


3. A Vadvilág Megőrzése


A vadvilág megőrzése

Amiért manapság annyi földbontás folyik, néhány földtulajdonos egyszerűen szerti visszaállítani telkük atmoszféráját eredeti és természetes, ember előtti állapotukba. Ezáltal te is hozzájárulhatsz ahhoz, hogy megóvd a vadvilágot, úgy, hogy visszaadod a területet az eredeti tulajdonosának ( Anyaföld ). Alakítsd át a földedet, hogy egy biztonságos mennyországgá valljon az állatok, és egy szentéllyé a madarak számára!


4. Apró Házikó


Házikók

Apró házak építése egy különleges módja annak, hogy alakítsd a telkedet. Nagyon sok ember izgatott aziránt, hogy apró házakban élhessen. Ezek az otthonok jól felszereltek majdnem mindennel ami egy kényelmes élethez szükséges gondolunk itt folyóvízre, háztartási készülékekre, vízvezeték hálózatra és még sok másra. Ezek úgy nevezett mobil otthonok így bárhova veled tarthatnak.


5. Mezőgazdálkodás


Mezőgazdálkodás

Konzultálj egy mezőgazdasági szakemberrel és találjátok meg a területhez legalkalmasabb gazdálkodási módszert. Növénytermesztést és állattenyésztést végezhetsz ha mezőgazdasági övezetben helyezkedik el a telked. Végre lehet egy nagy piros pajtát, amelyről gyerekként mindig is álmodtál!


6. Szórakoztatás


Egy jelentős méretű telket akár egy álomvilággá is átalakíthatsz. Kis befektetéssel egy tökéletes hely lehet dirt-kerékpározásra, quadozásra vagy akár kempingezésre


7. Oktatás


Felajánlhatod telkedet oktatási célokból. Felajánlhatod a telkedet túrázóknak, felfedezőknek vagy esetleg amerikai fiú/lány cserkészcsapatoknak is. Vedd ki te is a részedet az amerikai gyermekek taníttatásában!


8. Lovastanyák


Egy nagy kiterjedésű telekkel a kezedben, építhetsz egy lovastanyát. Választhatsz, hogy lovastanyát építesz a saját szórakoztatásodra, lovak bértartása érdekében, vagy csak egy látogatható lovastanyát hozol létre.


9. Szélenergia


Ha a telked adottságai megfelelőek, egy szélerőművet is létesíthetsz rajta. Előrejelzések szerint a szélenergia, nagy mértékben nőni fog az elkövetkező években. A legtöbb esetben, villamosenergia-társaságok bérbe akarják majd venni a telkedet, hogy szélérőműveket építhessenek azon, a karbantartásukat ők végeznék el. Te egyszerűen csak begyűjtöd a bérleti díjakat.


10. Napenergia


Napunkra úgy tekinthetünk, mint a Föld leggazdagabb erőforrására, a napenergia felhasználása szintén nagy mértékben nőni fog a következő években. Használhatod a telkedet arra, hogy árammal lásd el a területen lévő saját otthonodat, vagy szintén bérbe adhatod villamosenergia-társaságoknak - ők majd elvégzik a további munkálatokat!


Hozzászólások (0)


Érdekes bejegyzéseink

Partnereink írták